Szertelen Gerjedelem

Az, hogy mi van előttünk, vagy mögöttünk, eltörpül amellett, ami (még) bennünk van!

HTML

aszir

Download Opera, the fastest and most secure browser

További oldalaim

Watch videos at Vodpod.

PR videóim

Friss topikok

2010.04.09. 08:06 kaposlogisztika

A twitter üzleti használatáról

Az utóbbi időben egyre több olyan követőm van, akik nem túl régen kezdték használni a twittert. Ha tetszik, nem együtt nőttek fel az itteni közösséggel. Leginkább hírekből, hallomásból, vagy kis cégeknek címzett "oktatásokból" szereztek tudomást erről az "izéről", és természetesen nem akarnak kimaradni semmi "trendi" újdonságból", semmi "fantasztikus lehetőségből".

Számukra, de nem kizárólag nekik, összefoglaltam, hogy nekem, mint egyszerű twitter-használó halandónak, mi az én észrevételeim és tapasztalataim alapján összeállt tanácsom. Fogadják szeretettel.

Mit NE:

- Ne nyomulj. Pillanatok alatt tiltólistán végzi, aki csak a saját cuccát reklámozza a csiripjeiben.
- Nem kell az öntömjén! Ne feledd, nem Te döntöd el, hogy jó vagy-e, hanem az ügyfelek!
- Ne maradj le róla, ha a céged, vagy terméked kerül szóba! Léteznek értesítők, keresések, címkék figyelése, van egy rakat eszköz...
- Nem az az elsődleges, hogy Téged kik követnek, hanem az, hogy kiknek a csiripjeire figyelsz. Kövess mindenkit, aki ügyfeled, vagy az lehet, hiszen az ő véleményükre vagy kíváncsi. Ha nem, mit keresel itt?

Mit IGEN:

- Figyelj, hallgass, olvass! Kövesd az ügyfeleidet, hogy tudj róluk minél többet!
- Add magad, legyél "jó fej", olyan, amilyennek az ügyfeleid előtt látszani akarsz! Persze nem szerencsés, ha ez nagyon más, mint amilyen tényleg vagy! És ez igaz személyesen rád is, és az üzletedre is. Itt nagyon hamar lebukik minden "hazudozó".
- Csiripelj olyat, amire azok kíváncsiak, akik követnek! Ugye tudod, hogy kik ők, hiszen figyelsz rájuk! Ha olyanokat csiripelsz, ami nekik értékes, akkor tovább követnek majd. Akkor figyelni is fognak rád (és akár még a "szomszédnak" is szólnak...).
- Ha megszólítanak, akkor válaszolj! Nyilvánosan, hogy mindenki lássa, Te itt vagy, élsz, és nincs titkolni valód. Ha olyat kell válaszolnod, amit az üzleti etika, vagy személyes adatok miatt nem tehetsz meg nyilvánosan, akkor ezt is érdemes a többiek tudomására hozni. Hogy lássák, Tőled érdemes, és nem veszélyes kérdezni!

Dévai Zoltán

Forrás: http://devaizoltan.hu

Szólj hozzá!

Címkék: üzlet twitter kaposlogisztika


A bejegyzés trackback címe:

https://kaposlogisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr371906394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása