Szertelen Gerjedelem

Az, hogy mi van előttünk, vagy mögöttünk, eltörpül amellett, ami (még) bennünk van!

HTML

aszir

Download Opera, the fastest and most secure browser

További oldalaim

Watch videos at Vodpod.

PR videóim

Friss topikok

2010.01.25. 17:51 kaposlogisztika

Szita Károly - Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármestere - levele

Tisztelt Kaposváriak!

137 évvel ezelőtt nyilvánították rendezett tanácsú várossá Kaposvárt. Városunk szombaton ünnepli meg e jeles napot a Csiky Gergely Színházban. Ennek jelentőségéről, a város- és közösségépítés fontosságáról szerettem volna írni Önöknek a Város Napja alkalmából.

Ám történt valami, amit nem hagyhatok szó nélkül. Valami, ami többet árul el rólunk, mindannyiunkról, mint bármilyen szép és illő megemlékezés. A rendőrség, a mindannyiunk által fenntartott rendőrség megbüntetett egy kaposvári embert, mivel autójával olyan helyen állt meg, ahol a szabályok szerint nem tehetné. Ez a férfi azonban azért állt meg ott, mert éppen életet mentett. Baleset szemtanúja volt, egy kerékpáros elgázolásának tanúja. Ez a kaposvári ember - saját úti céljával mit sem törődve - kiszállt az autójából, és azonnal a földön fekvő társához sietett, miközben telefonján hívta a mentőket és a rendőröket. A rendőröket, akik aztán a helyszínelést követően 30 ezer forintos bírságot szabtak ki rá.

Az eset példátlannak tűnik. Egy elidegenedett, értékeit vesztő világról árulkodik. Egy olyan világról, amelynek látszólagos urai érzelem nélküli egyének. Akik beleszürkülve a mindennapok keserűségébe nem akarják, vagy már nem is képesek meglátni az embert.

Tisztelt Kaposváriak!

Városunk lakói az elmúlt 137 év alatt számos nehéz időszakot megéltek. A bajon eleink mindig úgy tudtak úrrá lenni, hogy összekapaszkodtak, egymást segítve jutottak előbbre. Ez Kaposvár legnagyobb értéke. És ezt az értéket ma sem engedhetjük elveszni! Nem engedhetjük meg, hogy a segítségért büntetés járjon a köszönet helyett! Ha az eset fölött szemet hunynánk, akkor nem lennénk méltók Kaposvár eddigi történetéhez, elődeink példamutató életéhez.

Éppen ezért tegnap a leghatározottabb hangon megkértem városunk rendőrkapitányát, hogy a Kaposváron szolgálatot teljesítő munkatársai tartózkodjanak az ilyen és ehhez hasonló intézkedésektől! Arra kértem a kapitányt, hogy minden eszközzel a kaposváriak biztonságérzetének javításán dolgozzanak!

És természetesen megkerestem azt az embert is, aki önzetlenségével, odaadásával hitet tett a kaposváriak legnagyobb értéke, a közössége mellett. Elmondtam, hogy a kaposvári önkormányzat ebben a helyzetben erkölcsi kötelességének tartja, hogy a kirótt büntetést átvállalja. Kovács Zsolt megköszönte a gesztust, egyúttal meg is elégedett a szándékunkkal. Elmondta, hogy már befizette az összeget.

Így a 30 ezer forintot - az emberségből jelesre vizsgázó férfi egyetértésével - a Kaposvár Közbiztonságáért Alapítvány számlaszámára utaljuk át, ráírván az utalványra: Kovács Zsolt büntetése.


Tisztelettel és köszönettel:

Szólj hozzá!

Címkék: érdekes újdonság világ felfedezés kaposvár érdekességek kaposlogisztikaMusic Player web

A bejegyzés trackback címe:

https://kaposlogisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr831701372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.