Szertelen Gerjedelem

Az, hogy mi van előttünk, vagy mögöttünk, eltörpül amellett, ami (még) bennünk van!

HTML

aszir

Download Opera, the fastest and most secure browser

További oldalaim

Watch videos at Vodpod.

PR videóim

Friss topikok

2009.03.26. 11:44 kaposlogisztika

Terrakotta Hadsereg - Kína?

Kína 2000 éves terrakotta hadserege az egyik legnagyobb régészeti felfedezése a 20. századnak (A felfedezés 1974- ben volt  ténylegesen).

Ezek a világhírű Terrakotta harcosok részei annak a hatalmas föld alatti nekropolisznak, ahol is az első kínai császár, Qin Shi Huangdi uralkodott.

Állítólag 700.000 munkás dolgozott a szobrokon 36 éven át.


A történet szerint a császár Shi Huangdi, elrendelte, hogy halála után a teste egy tó partján, egy piramisban legyen elhelyezve, amit meg kell védenie ennek az "örök hadsereg" -nek!


A felfedezéskor valójában több, mint 8000 életnagyságú eltemetett terrakotta harcost ástak ki, közel a császár piramis sírjához, és állítólag a legenda több volt, mint csak egy mítosz. Talán egy nap majd konkrét választ kapunk erre a kérdésre.

Szólj hozzá!

Címkék: kína érdekes kép régészet világ felfedezés csoda hadsereg érdekességek legnagyobb terrakotta


A bejegyzés trackback címe:

https://kaposlogisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr521026676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása