Szertelen Gerjedelem

Az, hogy mi van előttünk, vagy mögöttünk, eltörpül amellett, ami (még) bennünk van!

HTML

aszir

Download Opera, the fastest and most secure browser

További oldalaim

Watch videos at Vodpod.

PR videóim

Friss topikok

2009.03.25. 10:48 kaposlogisztika

Levette a Google a szexboltból kilépő férfi fotóját

Alig indította el a Google Nagy-Britanniában az utcanézegető programját, máris levett néhány képet. A cég szerint személyiségi jogot sérthet az a fotó, amelyen szexboltból lép ki egy férfi, vagy éppen rosszullét közben mutat egy részeget. 

Az MTI azt írja, hogy a Google Street View nevű programján csütörtökön váltak elérhetővé Nagy-Britannia nagyvárosi utcáin készült interaktív és teljes panorámás fényképek.

Nem telt el 24 óra a szolgáltatás beindítása után, a Google-nak máris le kellett vennie több képet a világhálóra feltett készletből. Itt olyan fotókról van szó, amelyeken például egy férfi kilép egy szexboltból a Soho londoni szórakoztató negyedben, vagy egy részeg férfi éppen hány egy kocsma előtt a főváros keleti részében.

A Google szóvivője nem tudta megmondani, hogy hány képet kellett levenniük, de közölte, hogy "kevesebbet, mint ahányra számítottak". A felhasználóknak lehetőségük van jelezni a cégnek, ha olyan képet találnak, amely személyiségi jogot sérthet. De ha valaki nem szeretné, ha háza látszana a képeken, kérheti ezeknek a törlését is. Az emberek arcát és a rendszámtáblákat automatikusan kisatírozandónak tekinti a cég. 

Az utcanézegetés a Google Mapsen először az Egyesült Államokban indult el 2007 májusában. A Street View-n a holland, a japán, az ausztráliai, az új-zélandi, a francia, a spanyol és az olasz nagyvárosok utcái nézegethetők még fényképeken.

(Forrás: Kreatív Online, MTI)

Szólj hozzá!

Címkék: média google google maps szexbolt kaposlogisztika city logisztika városi logisztika térségi logisztika logisztikai szakértés logisztikai tanácsadás logisztikai szolgáltatás tanúsitott logisztikai szakértő google street view


A bejegyzés trackback címe:

https://kaposlogisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr301024292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása